Nostalgi och förväntan

Det råder spännande tider, när ens barn ska starta eget boende. Plötsligt sitter man och gör listor över vad ungen kan tänkas behöva och vad som egentligen finns i det hon redan samlat på sig.
Vi vet fortfarande inte hur lägenheten ser ut eller hur det blir med just den. Men hur som helst ska ju detta hända. På ett eller annat sätt.
Jag ska gå igenom lådor och förråd och sortera ut sånt jag kan undvara. Allt måste inte nödvändigtvis köpas nytt när man flyttar hemifrån. Och rensar undan lite av våra prylar kan vi köpa nytt till istället.
Försöker komma i håg hur det var när jag själv flyttade hemifrån. Det var nittonhundraåttiotre. Maken och jag hade redan varit ett par i fyra år. Och vi hade fått tag på en jättefin lägenhet.
Teve hade vi fyndat på rea långt innan. Och en soffgrupp hade vi köpt begagnat. Förvarat i garaget hos svärföräldrarna har jag för mig. Resten köpte vi nytt på Ikea när vi fått nycklarna till lägenheten. Maken var bestämd över att han ville ha en kökssoffa, så det fick han. Och vi föll för en svart bokhylla med metallister, i lösa delar som man parade ihop efter behag.
Förutom möblerna vi köpte nya, samlade vi ihop grejer från våra gamla rum och tiggde säkert till oss en del prylar av föräldrarna också. På nåt sätt fick vi ihop ett beboeligt hem ganska snabbt. Och vi hade massor av idéer. Det minns jag … undrar vad det finns för bilder i det gamla arkivet …

Jodå, där hittade jag bokhyllan. Med bardisk och allt.
image
Och en glimt av sovrummet. Med en yngre (mycket yngre) version av mig själv och nåt tidningssorterande.
image

I köket fick jag för mig att det skulle vara en stång med torkade blommor och brödkakor över spisen. Tja.
image

Och hallen var helt svart/vit. Vi samlade svarta prydnadssaker i en vit hylla. Hittade ingen bild på den. Och moster vävde mattan!

image Ett litet axplock ur ett första hem. Jösses vad de gamla färgfotona har bleknat. Men vi trivdes himla bra i den där lägenheten!

Nu hoppas jag att snart kunna visa finare foton av ännu ett första hem. Det kommer inte att se ut så där. Men det kommer att vara lika kreativt.

14 reaktioner på ”Nostalgi och förväntan

  1. Känner så igen känslan då man tänker vad allt hon behöver osv. Snart bli det 3 år då jag satt här i likadana känslor.. Tiden går faktiskt fort…

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.