En helt vanlig snöig tisdag

Och jag kom hem från jobbet i morse, i vetskap att jag behövde åka tillbaka för en kortare insats. När det var gjort nån timme senare handlade jag lite mat och sånt på köpcentrat i närheten. Där finns en liten blomsteraffär också. I min plånbok brände ett presentkort på något blomster. Hittade inte ett dugg på den där affären faktiskt. Där fanns visserligen en del snygga lyktor och sånt men jag skulle ha en blomma! Och de blommor som fanns tilltalade mig inte.
Så jag åkte till ett annat ställe där samma presentkort gällde. Misstänkte att den lilla speciella handelsträdgården skulle ha ett större urval.
Det är en skön atmosfär i en handelsträdgård av det slaget. Hela sinnet gå ner i varv, tempot saktar ner och andra tankar försvinner, tiden liksom stannar. Vilsamt. Allt är framlagt med estetiskt sinnelag. Både blommor, krukor och diverse pynt. Det finns så mycket fint, men var ska man ha allt? Stod länge och beundrade en plåthurts med små kvadratiska lådor. Vacker, men dyr. Dessutom skulle den inte trivas någonstans i mitt hus, hur jag än minnesplacerade den. Däremot skulle den vara sagolikt fin i ett växthus eller mot en vit panelvägg. Man kunde dra ut en av de små lådorna och plantera något litet grönt hängande i den.
Där fanns också ett litet pelarbord i metall. Vackert och dyrt det med och jag vet precis var det skulle passa. Memorerade bordet. Tänker rita upp det och tvinga in ritningen under näsan på Maken och be snällt. Då brukar han kunna tillverka diverse saker. Tror nog han skulle kunna fixa ett litet bord till frun …
När man har en slant att handla för inträder ett grymt ambivalent sinnelag.
Jag gick in med föresatsen att få med mig en växt med något blommande i sig. Gärna nån lite speciell. Därför tittade jag inte ens åt vårlika primula, trista begonior eller liknande. Jag höll upp den ena växten efter den andra men det fanns inget som passade i mitt förutbestämda fack.
Istället blev det tillslut (kände att jag måste bestämma mig innan personalen skulle kräva mig på hyra) en liten söt växt med små blad tätt tillsammans på snören. Magic marmer hette den enligt skylten som satt nerstucken i blomman. En helt ny bekantskap för mig. Köpte en kruka också men när jag kom hem tyckte jag inte att de trivdes ihop längre och letade fram en annan kruka.
Jag skulle vilja ha en handelsträdgård. Eller snarare, jag skulle vilja ha ett växthus. Som gick att inreda så där estetiskt tidsstoppande med växter och fina grejer. En skön stol i ett hörn, ett litet bord att ställa kaffemuggen på. Trevliga lyktor att tända … Tja, drömma kan man ju.

2 reaktioner på ”En helt vanlig snöig tisdag

  1. Mmmm det är mysigt att gå och strosa i handelsträdgårdar. Det finns många fina här i England….. mysigast är när det finns ett litet fint cafe eller tearoom i anknytning.

    Gilla

    • Ja verkligen! Det finns ett café intill den här också med trivsam inredning med udda gamla möbler. Men det var stängt för stambyte när jag var där. Typiskt!

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.