Ledig fredag. Måste man verkligen skotta snö då?

Fredagen har mer än börjat och här sitter jag ännu, i morgonrocken och slappar. Ute blåser det kalla januarivindar och snön som kom i går är o-omhändertagen. Jag mobiliserar kraft för att gå ut och ta mig an plogvallen så jag får ut bilen.
Sånt är extra motigt en ledig fredag.
Det finns plötsligt massor jag skulle göra mycket hellre. Grejer som listar sig i huvudet och som låter underbart trevliga. Grejer som jag i alla fall inte skulle göra om det inte fanns nån plogvall.
Planen är då att försöka fösa denna vall åt sidan, hämta hem lite fredagskäk från affären och sen inte göra mer idag. Förutom enstaka möten med tvättmaskinen.
Efter att ha varit ute i kylan och bråkat med snösläden tror jag det blir kaffe, ett par tända ljus, bästa filten och nya boken. Jonas Gardells del 2 i ”Torka inte tårar utan handskar” påbörjade jag i går. Den var så stark och bra i inledningen att jag fick säga åt mig själv med stränga rösten att lägga undan den. Annars hade jag sträckläst hela natten.
Det var så himla bra, att jag tror jag läser om den idag. Som en av de där allra bästa pralinerna i asken. Ett njutbart språk som man sakta låter smälta i munnen för maximal effekt. Rysansvärt bra!
Nu till och med längtar jag efter snöskottningen så jag kan börja läsa.
Ut i kylan alltså.

2 reaktioner på ”Ledig fredag. Måste man verkligen skotta snö då?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.