Musik och lite kraschat glas en lördagsmorgon

Maken hittar nåt nytt i musikväg och sitter och lyssnar på youtubeklipp sin lilla dator med små plasthögtalare. Det är då jag startar Spotify. Som så många lördagsmornar förr. Och vi stänger av ljudet på de eviga nyhetsuppläsningarna på morgontvprogrammet och låter musiken ta över.
Via en trådlös usb-pryl skickas datormusiken till en liten låda på stereon, och den lyckas med konststycket att omvandla datorljud till stereoljud och låta den gå vidare ut i Makens rejäla stereoanläggning i stället. Då hör man tydligt att den där nya från klippet inte är nåt att ha. Snabbt trasslar jag oss istället vidare i utbudet.
Först brukar jag undersöka allt som är listat under nyheter. I hopp om att hitta nåt kul.
Spotify är som ett överlastat smörgåsbord. Vad sjutton ska man välja? Sällan får en låt spela från början till slutet för att det finns så mycket mer att avlyssna. Och vi kastar oss lika vilt mellan musikstilarna som man springer mellan sillen och pastejen. Lämnar tallriken full med halvätet. Snabbt mätt. Återgår till det det vanliga, de där välbekanta och välsmakande rätterna.
Vi har nu farit fram genom finsk hårdrock, via Marilyn Monroes hylling till mr. president till svensk hårdrock och åttiotalsklassiker och lite pop och lite jag vet inte vad. Here I go again.
Den här dan börjar bra.
Förutom synen som mötte mig när jag tjatats ur sängen av ett envetet jamande. Nån av husets två jamare (jag kan lätt gissa vilken) hade trasslat in klorna i duken på det lilla runda bordet vid soffan. Dragit ner allt i golvet. Ljusstakar och en skål med minnesvärda småprylar låg huller om allt på paketten. Inklusive skärvorna.
Där låg jag på alla fyra i tröttheten och plockade, medan den där förmodade skyldige skulle tassa runt mitt i vägen. Utan minsta rädsla för att trampa in glassplitter i mjuka trampdynor. Jag ställde ut den rastlösa pannkakan på altanen, så jag skulle få undersöka skadorna i lugn och ro.
Hur måtte det inte ha låtit när allt detta drösade i golvet? Och vi har inget hört! Ibland blir man rädd för sig själv. Hoppas även själve den blivit rädd för sig själv när alla prylar regnade över honom. Så han ger f..n i långa dukar i fortsättningen.

4 reaktioner på ”Musik och lite kraschat glas en lördagsmorgon

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.