Det är nytt nu!

Sitter med en alldeles ny dator i min famn. Det första jag skrev på de sprillans tangenterna var mitt namn. Eftersom datorn krävde vanligt hyfs och ville att jag presenterade mig.
Nu är vi igång. Håller på att lära känna varandra. Egenskaperna är nya och till viss del helt obekanta. Men vi kommer att bli bra vänner, det känner jag redan nu.
Jag valde en ultrabook den här gången. Oj så tunn och lätt den är. Eftersom min förra HP bara varit till glädje stannade jag kvar i samma märke. Och tur som en tok.
Medan jag ännu velade mellan olika alternativ hittade jag en sida på nätet som gjort tester. Där kom min dator på plats nästbäst! Det avgjorde saken, den var redan innan högaktuell men det var ändå testresultatet som fick mig att ta ett beslut. Och när jag läst hela testet fann jag en rabattkod. Om man beställde datorn direkt hos HP fick man 2000 kr i rabatt! Jo! Sant. Det är många pengar billigare och jag beställde. Fick mail att datorn skulle levereras i går. Snabba ryck. Men jag fick ingen avi under gårdagen. Så otåligheten själv rotade fram ett kollinummer och stack till postluckan för att tjata till mig paketet i morse. Inte sjutton ville jag vänta på brevbärarn eftersom han kommer först på onsdag!
Så, jag är med ny dator. Och därmed också ett nytt operativsystem. Som kommer att kräva tålamod och engagemang att ta till sig. Som just nu känns ungefär lika rörigt och obegripligt som när jag en gång i tiden satt och glodde på konstiga ikoner i windows 95.
Tekniken har kanske gått vilse? Men det gör inget, det är kul med teknik så jag ska nog få ordning på windows 8 också. Snart.

4 reaktioner på ”Det är nytt nu!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.