Annat svammel på annandagen

Och vips var julen slut! Julen kräver mycket förberedelser men försvinner oroväckande fort. Nu finns bara resterna kvar. Tråkigt nerbrända ljus, utblommade hyacinter och uppäten julmat. Och chokladresterna består av de där bitarna ingen vill ha.
Julgranen lyser visserligen ännu men den känns faktiskt inte lika glittrig längre. Annandag jul har lite slö söndag i stämningen. Lite avdankad och lite matt i färgen. Men vi fortsätter fira jul ändå, få ut den sista droppen julstämning ur helgen innan den packas ner igen.

Julafton var av verkligt juligt slag. Precis som det ska vara. Vi stördes inte det minsta av att Disney moderniserat lite i en av de tecknade serierna under Kalle-timmen. Jösses folk, kom igen nu. Inte fasen kan julefriden vara beroende av en gammal mossig tecknad film! Stäng av teven och umgås istället!

På affärerna trängdes folk för att byta julklappar eller göra fynd på rean idag. Vi gjorde ett snabbt butiksbesök och fick med oss en sodastream hem. Från reahyllan faktiskt. Vi hade en sån där stream en gång förr. Från den där åttiotalsboomen. Sen stod den mest och samlade damm och hamnade tillslut på återvinningen.
Saknade den inte på länge. Men nu har jag tröttnat på att bära hem bubblat vatten från affären och tänker tillverka mitt eget. Alltså fyndade vi en ny pryl att ställa på köksbänken. Kanske blir den mer använd än sin föregångare …

Antingen överdriver tidningarna i vanlig ordning eller så hade vi en himla tur. Vi drabbades varken av något snökaos eller eller ishalka eller några andra trafikproblem på vår julresa. Det är mycket snack om vädret numera.

Hoppsan … jag beställde just en ny dator …

En insikt landade och bekräftade därmed (återigen) hur värdelösa Maken och jag är på årsdagar. Vi hade en trettioårig förlovningsdag att fira igår. Utan att nån av oss hade en susning. Ingen av oss bär dessa datummärkta förlovningsringar längre. Jag kunde ha svurit på att det var idag. Letade fram ring och förstoringsglas. Åså var det igår. Jaha.
Grattis Maken! Till att ha stått ut med mig länge!
Vi träffades 1979 – förlovade oss 1982 – gifte oss 1990 och kommer aldrig ihåg att fira en enda av dessa dagar. (Uppenbarligen är det ett lyckat koncept!) När man börjar se saker och ting via årtal är det inte så konstigt att vi båda hunnit fylla femtio också …

2 reaktioner på ”Annat svammel på annandagen

  1. En ny soda streamer OCH en ny dator. Jisses vad du slår på stort. 😀
    Tur att ni är likadana när det gäller årsdagar, det kunde ha blivit jobbigt annars. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.