LuciaPlock

Lucia idag och min stad både sörjer och hurrar över en nerbränd julbock. Jag tillhör den sörjande skaran, som tycker att den vackra bocken borde stå kvar hela julen och lite till. Sen finns det andra som tycker den ska brännas ner, att det ger staden publicitet, att all publicitet är bra sådan. Tja. Man tänker olika.
Nu är den då dessvärre ett svartbränt träskelett och jag hoppas den inte byggs upp igen. Låt den stå som en skämspelare över mänsklig dumhet.

Jag hade tänkt tassa upp i ottan denna lediga Luciadag. Tända ljus och värma en lussebulle eller två. Slå på teven och njuta av skönsång från något stämningsfull Luciafirande. Klockan sju sjöng det där Luciatåget i teve två. Jag låg långt under täcket och sov då. Missade hela härligheten.
Kompenserar det med egna tända ljus och massa julmusik.

För mycket julmusik är som att ha ätit för mycket knäck.
All vacker stämsång och julspäckade texter sitter som klister i tänderna. Alla som anser sig ha en bra röst ger ut en julskiva och samma låtar manglas om i ännu en version. Med lite mer glitter, eller lite mer jazz eller lite mer jul. Extra allt!
Ändå gillar jag julmusiken. Den hör till och bidrar med mer stämning.

Tittade in i mitt så kallade arbetsrum när jag väl klev upp. Hur kan det komma sig att det rummet jämt tycks rörigt och stökigt? Det verkar som att allt husets överflöd skyfflas in dit.
Nu har jag städat det än en gång. Hittat en rätt njutbar stämning. Borde dammsuga också men sparar lite på det. Mina kattGrabbar är så oerhört rädd för denna pryl och just nu sover de så lugnt. Så jag vill inte störa. Sån är jag. (eller är det bara en bra ursäkt för att slippa?)

Jag brukar aldrig lägga in sill till jul. Det finns utmärkta färdiginlagda sillar att köpa på Ica. Men i år måste jag, därför sitter jag här och googlar på sillrecept. Anledningen är att Dottern föll pladask för Icas retrotryck på konservburken med inläggningssillen. Stod och åhade och ojjade i affären tills jag köpte två burkar. Hon tänker knappast en smaka av sillen sen. Men burkarna ska hon ha. Tomma och urdiskade. Ställa pennor i eller nåt, vad vet jag.
Bra recept på inlagd sill någon?

Och ikväll! Då går jag på stadens konserthus och ser Jonas Gardells stand-up show! Lyckos mig! Bjuden blir jag också. Lyckos mig.

2 reaktioner på ”LuciaPlock

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.