Det känns som fredag

Men det är bara onsdag! Varför känns det då som fredag?
Ja, jag har ju jobbat veckans dagar. Ett pass kvar på söndag innan veckan är slut men just nu är det ledigt.
Det är ett makalöst oväder utanför denna onsdagskväll. Jag ser inte längre ut. Fönstren är som spetsprydda av snö. Mängden snö idag är tröttsam.
Maken och Dottern med vänner skulle på konsert dessutom. En efterlängtad konsert med biljetter beställda redan i somras. I den snörika huvudstaden givetvis. Den är vanligtvis oss hyfsat nära. Men inte i detta väder.
Envisheten tog dem givetvis dit också. Mot alla ods liksom. För närvarande pågår denna efterlängtade konsert ännu. På det viset skjuter vi hemreseproblemet framför oss i plogbilstakt.
Snön rör sig norrut säger nyheterna. Dom ska norrut, hit till mina ogenomskinliga fönsterrutor. Hur nu det ska gå. Snön hittade norrut för flera timmar sen.
Kanske måste de hitta nattplats i huvudstaden. Avvakta morgonljuset, även om snön inte spås minska under morgondagen ens. Det blir alltså en vaknatt för min del, i alla fall om de startar hemåt om en timme när konserten klingar ut.
Svårt att säga vad som är rätt. Söka nattplats och stanna eller köra sakta hem i ovädret. Mycket sakta i så fall. Och jag sitter här och försöker tolka vädernyheterna utan att hitta någon bättre information än den jag ser genom mina spetsprydda fönster. Vilt yrande snö.
Hua. Man vill inte ha fok på vägen i natt.

2 reaktioner på ”Det känns som fredag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.