Födelsedagslista

Ja, så var den där tjugoårsdagen firad.

wdfwfdFödelsedagens frukost … lunch och middag …
Jag gjorde smörgåstårta. Det skulle bli en tja … lagom stor sådan. Det blev som vanligt alldeles för mycket. Så förutom att vi bjöd på smörgåstårta till fikat. Vi äter själva av dessa tårtor tills det känns som om just smörgåstårta är bland det äckligaste man kan ha på en tallrik. (fast mina alltid är supergoda)
Smörgåstårta är av ett svårförvarat format. Alltid för stort för kylen och för kladdigt för plasten. Brukar därför ställa dem ute på altanen. Fast nu blev det rätt så kallt och det fanns risk för frysning. Fick helt enkelt försöka möblera om inne i kylen.

adfarFödelesdagens tårta
Ända sedan Dotterns dopdag har mina tårtor till hennes födelsedagar varit projekt där ingen varit den andra lik. De har liksom följt Dottern i spåren och speglat hennes ålder och intressen. Vi har serverat fantasirika tårtor genom åren. Tekniken har med tiden gjort det allt lättare. Numera finns både färger och sockerpasta att ta till.
I år blev tårtan en skotårta. Från småbarnsskorna till dagens högklackade alternativ.
Därmed har vi firat med tjugo olika födelsedagstårtor. Jag har gjort mitt och lämnar över tårtspaden till Dottern själv. Nästa kreation får bli hennes.

Födelsedagens morgon
Förr tassade man upp i ottan och smög runt i köket för att inte väcka. Födelsedagsbarn sover nämnligen med ena ögat öppet. Födelsedagsungdomar vaknar knappast ens när man sjunger dem i örat.
Så vi sov ut i lugn och ro. Klev upp och garnerade den första smörgåstårtan som beställts till frukost. Dukade sedan bricka med ljus och allt och tågade sjungande (fast vi förbjudits) in med paketen under armen.

image

Födelsedagens presenter
I år var det rätt enkelt för vår del. Ett nytt, länge önskat, objektiv till kameran. Av andra fick hon både saker och stora sedlar. Alla dessa generösa sedlar ska sparas till flytta härifrån kapital. Jo, så är det tänkt om allt blir som det är tänkt.

Födelsedagens grej
När man fyller detta årtal är man betrodd att inhandla sin egen alkohol. Så det skulle givetvis göras. Hon kom hem med champagne och vitt vin. Och kassörskan hade bett om det där legget och hon hade gratulerat på födelsedagen. Då var det provat.

Födelsedagens firanden
Så ja, man dukar fram sina smörgåstårtor och kokar kaffe. Gästerna kommer, paket överlämnas och öppnas. Man pratar fikar och trivs. Typ så.

Födelsedagens fest
Ända sedan denna Dotter var en liten tös har hon gillat att klä ut sig. Fortfarande lägger hon stor energi på att samla ihop rätt kostym vid alla utklädningstillfällen. Självklart ordnade hon en temafest för sin tjugoårsdag. Temat för kvällen var överlevare. Ja, så här var tanken: Om världen tagits över av läskiga zombies, då hade dessa överlevare gömt sig i garaget. Där hade hon ställt i ordning som om hon bott där en längre tid. mörklagt fönstren för att zombiesarna inte skulle se var dom överlevande fanns. Stearinljus eftersom en zobieövertagen värld inte har nån el. Ja. Hennes favoritserie just nu är walking dead.
Sen kom alla överlevarna och festade runt så att garaget såg ut som ett plundrat och övergivet näste när de drog mot krogen. Utan minsta rädsla för att fångas av några zombies längre.
Sen ägnades söndagen åt städning …

3 reaktioner på ”Födelsedagslista

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.