Fyra nyanser av livet.

Kommer hem och hittar ett konstigt gäng i hallen i lördags. Det är snudd på att man vänder och tror att man råkat gå in i fel hus.
Det är en vampyr, en munk, ett spöke, en död brud, och Ace Ventura. Dom ska på fest.
Lite småfrusen av att ha suttit för nära en ytterdörr och trött, hade jag tänkt slänga ut mig i soffan med katten. Men där satt redan vampyren, munken, spöket, den döda bruden och Ace Ventura.
Det är Halloweentider.

Storstaden New York har drabbats av vädrets ilska och är fullt med vatten. bilderna man ser därifrån påminner starkt om katastroffilmer. Fast nu är det på riktigt.
Jag Följer det på teve och nätet och Instagram och förfäras över hur snabbt ett samhälle kan förstöras. Det kommer att ta tid att återställa den där stan. Och stormen är inte klar än! Den far vidare med sina aggressioner och piskar upp mer vatten på land.

Maken sov i natt! Ett hallelujamoment skulle man kunna säga. Den nya cpappen hade andra hyss för sig än den han haft som bästis i alla år innan. Han lämnade ifrån sig sin käraste ägodel och kom hem med ett troll! Hur mycket Ferrari den än påståtts vara, såg den lik förbenat ut som ett troll. Och bar sig åt som ett. Så han låg sömnlös och längtade efter den gamla snälla. Men i natt kom de två till nån sorts överenskommelse, slöt fred kanske. Och trollet lät honom sova … eller snarare var det naturligtvis så att han kastade trollet av bron och somnade. Med sin nya Ferrari som en trygg stöttepelare intill sig. Likt den förra (gamla Skodan) skötte den nya Ferrarin sitt jobb exemplariskt. Stoppade hans andingsuppehåll med sin luft och lät honom sova djupt och skönt. Och snarkfritt.
Att sova bredvid någon med cpap är rätt rogivande. Lugna, väsande andetag tills man själv har samma rytm i andningen och somnar.

Igår kom snön. Alldeles för tidigt enligt min mening. Då sabbar den ju mitt efterlängtade novembergrå! Mycket snö kom det också och blöt och kladdig var den. Jag åkte till jobbet i träningsskor och vinterdäck på söndagskvällen. Slirade hemåt i sakta mak med blöta fötter tjugofyra jobbtimmar senare.
Därför var jag rätt glad i morse, när det var borta igen. Fram med asfalt och gräs och grå himmel. Ett tag till. Tids nog hinner vi ledsna på snön.

3 reaktioner på ”Fyra nyanser av livet.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.