Klippa löv och sånt

Jag klev alltså in stövlarna, knähöga och leopardmönstrade för lite mer flärd i trädgården. Började med att fixa lite på altanen. Sen drog jag ut gräsklipparen för att ta mig an löven.
Den startade inte.
Jaha. Rätt lite bensin. Antagligen därför. Hittade två tomma bensindunkar. Skyller tomheten på nån med motorcykel …
Jaha. Alltså bara att åka och tanka dunk om det skulle bli någon lövgräsklippning idag. Skulle jag ändå iväg var det lika bra att ta fler flugor i smällen. Alltså lastade jag bilen med ett par (jo bara!) kassar pant, ett par kassar återvinning och bensindunk. Började med återvinningen, sen panten och så passade jag på att handla mat till kvällen också. Sen till macken och hämta bensin. Då regnade det!
Jaha. Jag åkte hem och bar in maten. Sen gick jag med ”vem bryr sig” steg tillbaka till gräsklipparen. Fyllde upp den med bensin och tuffade i väg genom löven. Har jag bestämt mig för nåt så har jag. Lite regn har väl sällan skadat. Efter en stund fick regnet nog och jag klippte hela gräsmattan. Smulade de flesta löven.image
Sen var det rätt skönt att gå in. Efter en lunch som orsakade ännu ett dietistskri genom landet, konstaterade jag att smulade löv syns ungefär lika bra som osmulade löv. En hel del löv sitter kvar på sina grenar och ska även de ner en dag. Men då får de nog bara lägga sig ovanpå smulorna och förbli hela. Gräsklipparen får ta vinterlov nu helt enkelt.
Nu har jag tänt både uteljus och inneljus. Det är fredagskväll.

9 reaktioner på ”Klippa löv och sånt

  1. Jag har försökt klippa mina löv också, men nu har det rasat ner ännu mer ur mina stora popplar,så jag får nog börja blåsa ihop dem snart. Väntar nog lite till. Kram.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.