Lakan … i äkta Ikeabomull.

Stod bland Ikeas påslakanbeklädda och upphängda täcken idag och försökte enas med mig själv om vilket jag tyckte var snyggast. Hade bestämt mig för att pigga upp sängen med nya sängkläder.
Det ska vara rätt känsla i lakanen och helst lite snygga också. Maken vill ha extremt mjuka lakan. Skulle helst se att vi bytte lakan väldigt sällan eftersom de blir mjukare och mjukare av nattlig användning. Jag vill gärna ha något frasiga lakan, hade jag en mangel skulle jag definitivt mangla alla lakan. Alltså gillar jag att byta lakan rätt ofta. Och det är jag som bestämmer! Nu försökte jag hitta något som kändes både mjukt och lite frasigt.
De rödvitprickiga hade den känslan, men dem fick jag inte köpa för Dottern har såna och vi fick verkligen inte ha likadana. Annars har vi väldigt olika smak när det gäller mönster på lakan hon och jag. Hon faller för karamelliga, cirkusaktiga och stormönstrat retro. Jag vill ha lite lugnare intryck. Tittade på enfärgat och mildare färger. Valde tillslut påslakan med stora rutor i svart, beige och grått.
De där trevliga inredarna, Simon och Thomas alltså, hävdar bestämt att man bara ska ha helvita lakan i sängen. Helst då av egyptisk bomull för då sover man bäst. Såna har jag aldrig sovit i. Kanske har de helt rätt. Nu blev det i alla fall vita underlakan (i Ikeabomull) och eftersom vi både ätit av restaurangmaten och fikat små rosa bakelser till efterrätt, fick vi rabatt på helvita örngott också. Två såna för endast nio kronor! (Ja, och så tillkom maten då!)
När vi kom hem drog jag genast sängkläderna ur sängen, städade sovrummet och bäddade om. Ikeabomull är så mjukt att det går att sova i utan att tvätta lakanen först.
Sovrummet såg genast aningen mer sofistikerat ut. (En vacker dag kommer vi igång med den sedan länge planerade sovrumsrusten också.) Liksom inbjudande. Fast det bara är Ikeabomull, tror jag ändå att jag kommer att sova extra gott i natt.

7 reaktioner på ”Lakan … i äkta Ikeabomull.

  1. Precis de där påslakanen köpte jag också på IKEA. Snygga. Dessutom gick jag emot mina tidigare övertygelser och köpte det mest romantiska, ros-fyllda påslakansettet också. Måste ju matcha tapeterna 🙂 Too much..? Inte då..!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.