Plock

Stoppade in katt nummer två i kattburen i tisdagsmorse. Det var dags för årlig vaccinering även för Musse. Att åka bil med katter är inte kul! Som det jamas och skriks och hålls på. Så man ska få klart för sig vilket obehag man utsätter dem för.
Dottern var uppsliten ur skönhetssömnen för att vara med som sällskap. Till katten alltså. Hon satt i baksätet med buren och tröstande prat. Då höll han sig relativt lugn där inne.
Framme hos veterinären fick jag nästan ruska honom ur buren, för han tänkte minsann inte kliva ut! Det där stället känner han till. Vaccinering går oerhört fort. Musse retirerade ögonblickligen tillbaka till buren och lämnade efter sig några svettfuktiga tassavtryck på bordet. Sen satte han sig längst bak i buren igen, blängde och tycktes säga; Var det allt!? Hela denna djävulsresa för ett litet stick i nackskinnet!
Nåja, nu är bägge kattkillarna vaccinerade för denna gång. Känns bra. Och dessutom inget mer bilåkande med dem på ett år.

Fick ett ryck och tillagade rejäl husmanskost till middag en kväll. Shit vad sånt ta tid! Att laga middagsmat kan vara rätt kul, ibland. Andra dagar är det mer av ett nödvändigt ont och det ska vara något som går fort att sno ihop. Husmanskost av det rejälare slaget kräver tid och engagemang. Inget man svänger ihop på en kvart. Undra på att husmödrarna från förr var tvungen att vara hemmafruar! Vi äter husmanskost rätt sällan. Det finns så mycket annat gott.
Men några rätter av det slaget finns på spontanmenyn ibland. Idag blev det köttfärslimpa med kokt potatis, kokta morötter och brunsås. En av mina favoriträtter faktiskt. Det tar tid innan husmansmaten står på bordet men den är ju faktiskt väl värd att vänta på.

Jag bestämde mig för att backuppa bilderna från mobilen plötsligt. Hoppsan vad det fanns bilder! Och snacka om att det tog tid att peta in dem i datorn. Korkat nog så följde inte mapparna med heller. Utan bilderna sögs ur sina mappar och placerades löst i en ny mapp. Alla på en gång och ingen ordning alls. Sånt stör mig! Jag borde ha plockat mapp för mapp istället för att importera bilder så klart. Tänkte inte på det. Påbörjade ett tröstlöst sorteringsarbete. Som aldrig tycktes ta slut.
Men jag ger mig inte så lätt … Nu är dom mappade. Tidsödande och kanske onödigt men ordning och reda blev det.

Nu är det verkligen hörs på riktigt! Jag klev i stövlarna och gick ut och samlade ihop det sista av sommarlivet. Tömde blomkrukor, skördade lite örter och frön och bar in grejer i boden. Nu är det bara paviljongtaket kvar och det måste jag ha hjälp med.
Arrangerade en liten myshörna på altanen där jag kan sitta om det är hyfsat bra väder nån dag. Och en del ljus att tända om kvällarna. Inbillar mig att jag faktiskt kommer att ta en varm sjal om axlarna och ta med mig boken och en kaffekopp och sätta mig i en av stolarna någon höstdag och läsa. Själva tanken låter trevlig. Om det inte vore för det att soffan är så bekväm.

En trädgård är ingen trädgård utan träd. Sa någon trädgårdstant på teve en gång och jag håller med. Ända tills det blir höst. Och alla de där träden fäller av sig alla sina löv. På gräsmattan. Och man måste ut och samla ihop dem med en kratta. Och bära bort dem från trädgården. Då vete sjutton om det är lika charmigt med träden längre.
En vända genom trädgården upplyste mig om att det snart är hög tid att bege sig ut med krattan som sällskap. Men inte idag va? Jag gör det helst en annan dag.

8 reaktioner på ”Plock

 1. Köttfärslimpa det är riktigt gott, längesen det stod på matsedeln , det måste jag göra en dag. Vilken arg Musse du har, han ser ju riktig farlig ut.

  Gilla

 2. Mmm känner igen det där med katten. Min förra var hur enkel som helst och var van och resa och hanteras och slappnade av…. men den här nya… hon väsnas och står i som man gjorde något jätte hemskt med henne!

  Gilla

  • Ja hu vad dom kan leva om! Har också haft en katt som gillade åka bil men då åkte hon regelbundet från liten kattunge. Låg alltid på förarens axlar och tittade ut. 🙂

   Gilla

 3. Jag gör ofta husmanskost. Gillar det som fasen. Jag har ett recept på världens godaste köttfärslimpa som inte kräver en hel massa ingredienser för att hålla ihop. Den kräver fortfarande sina modiga 45 minuter i ugnen men tillagningen men blir god som fasen. Intresserad? 🙂

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.