Godmorgon

Uppe med tuppen. Nästan i alla fall (om man tänker sig att tuppen försovit sig lite).
Jag vaknade tjugo minuter innan klockan tänkte väcka mig, typ halv sju. Av att Maken hastade runt på övervåningen och gjorde sig klar för att cykla till ännu en arbetsdag. Så jag klev upp. Stängde av väckningen utan att den behövde komma till undsättning. Samlade ihop vad jag skulle ha med mig och gick ut till duschen. Verkligen ut. Eftersom jag sommartid använder den duschen som angränsar till bastun. Och för att nå den måste man ut, via altanen.
Det är inget fel på inneduschen. Jag bara trivs så bra därute i det betydligt svalare duschrummet. Man vaknar liksom till! Riktigt varmt vatten och så svalkan i ett rum som inte värms upp speciellt mycket. Det känns svalt och skönt även efter duschen, att svepa handduken omkring sig och sedan gå ut, vi altanen för att komma in igen och torka ordentligt. Jag eldar inte bastun, det har jag inte tid för. Det är bara duschen jag vill åt. Därför tycker jag att det är lite sommar än. I alla fall så länge temperaturen ute på altanen innehåller plusgrader, tänker jag använda den duschen. Sen brukar jag motvilligt övergå till duschen i badrummet under vintern.
Efter denna uppfriskande dusch, kom jag in och gjorde mig i ordning för dagen. Stoppade ner det sista i väskan och nu är jag i princip klar att åka. I god tid! Ska hämta upp Kollegan om en knapp timme och tänkte bara tanka bilen innan. Sen åker vi.
Nu blir det böcker för hela slanten!

3 reaktioner på ”Godmorgon

  1. Jag upplevde två riktiga ute duschar en gång i tiden en i bergen i en fjäll stuga i italjenska delen av Schweiz och en i Swaziland. I båda duschade man ute under bar himmel – Helt underbart!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.