Bokmässa igen!

Katten har tagit min stol. Igen. Han är av den bestämda uppfattningen att det är hans kontorsstol och inte min. Jag får helt enkelt ta en annan. Och sitta helt obekvämt lite på hörnet. Ja, jag vet. Jag är helt i dessa tassars våld.
Men jag sitter ändå kvar lite obekvämt på hörnet och funderar över vilka av mina skor som gör sig bäst på bokmässan. Jag ska besöka den på lördag och det jag minns mest av förra året var att vi gick och gick och gick! Man borde ha en stegräknare på sig den dan.
Det blir en avvägning mellan snygg och bekväm tror jag. Inte för att det egentligen spelar nån större roll för i den folkmassan ser man inga fötter!
I mobilen finns också en påbörjad lista på de böcker jag eventuellt ska köpa på mässan. Också en lärdom från förra året. Man behöver en plan för att inte tappa fokus i detta bokhav.
Dessutom gäller det att inte vara för varmt klädd eller ha för tung väska. Hm. Väskan riskerar bli allt tyngre för varje timme som går, är det inte inköpta böcker så är det samlat gratismaterial som blir mäktigt att bära på.
Jag tror vi inleder besöket med att förse oss med mässtidningen på lördag morgon, ta en fika och kolla vad vi vill se. Förra året traskade vi gata upp och gata ner. I år tror jag på att välja lite mer och hoppa över en del. Så man orkar hålla humör och intresse intakt.
Nu vore det dessutom hög tid att få ner lite grejer i nån väska eftersom vi åker redan i morgon bitti, jag och Kollegan. Det blir mellanlandning hos Mamma och tåg till Göteborg på lördagsmorgonen. Så är det tänkt. Jag har inte ens tagit fram nån väska än men kvällen är ju lång!

7 reaktioner på ”Bokmässa igen!

  1. Trevlig resa! Önskar jag kunde vara med på ett hörn! Är det bara svenska/nordiska böcker som visas/säljs på mässan eller är det allt möjligt från världens alla hörn?
    Skicka gärna lite råd om vad som är ‘inne’ efter mässbesöket och om det går att inhandla som e bok. Kram från andra sidan Potten! 🙂

    Gilla

    • Det finns nog ”allt” på denna mässa! Både svenska och utländska författare. Även om det stora temat denna gång är Norden. Jag ska hålla ögonen öppna efter godbitar! Så rapporterar jag sen 🙂

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.