Utedag

Åkte med en ledsen och rädd liten katt till veterinären i förmiddags. Dags för den årliga vaccineringen. Bokade även en tid för Musse. Lugnast att åka med en i taget. Pancakes gillade verkligen inte att åka bil! Det hördes tydligt hela bilfärden.
När vi äntligen kom hem gick vi ut i hösten båda två.
Jag påbörjade höstfixandet ute. Tog ner gardiner och plockade in sommargrejerna.
Nu är även utemöblerna på altanen staplade i hög. Ställer alltid stolarna på varandra ovanpå bordet. Tätt intill väggen där snön inte kommer åt. Har ett par killar som gillar det!

image

Det blir fina gömslen och bra utsikt. Bäddat varmt åt dem också givetvis. Prinsarna ska ha det bra! Och de kommer att tillbringa mycket tid därute på sina högsäten innan det är vår igen.

image

Taket på paviljongen får vara kvar ett tag till och möblerna därinne likaså. Man kanske vill sitta ute ännu några stunder.
Sen kom jag igång med lite höstligt pyssel. En dörrkrans och en miniatyrskog i en skål vid hemmadörren.

image

image

Placerade ut en del höstlyktor. Gillar att tända ljus även utomhus på hösten och vintern. Tillverkade en burklykta till min nya trebenta blomsterstötta också, så kan det lysa fint även där.

image

Och så hade jag handlat lite ljung. Ett höstmåste!
imagePlacerat ljungen lite här och där. Så att den får stå och se färgglad och trevlig ut tillsammans med andra växter eller helt för sig själv. Den är lika fin när den torkat och brukar få stå kvar till vintern.
imageI alla fall framåt jul. Då brukar färgprakten skifta i brunt och se rätt matt och trött ut.
imageMen än så länge är det bara vackert och det funkar bra att ställa ljungen i en gammal ratad wookpanna också.
image

Jag passade  på att greja lite med övrigt i min trädgård när jag ändå var ute. Mellan regnskurarna som kommit och gått idag. Band upp klängväxterna som behövde stöd i det gamla plommonträdet. För att de ska klättra som jag vill. Och inte ta sig alltför mycket egna friheter.

image

Klematisen som bott i kruka i paviljongen hela sommaren hade växt sig rätt ner genom krukan. Jag hade inget annat val än att hämta hammaren och slå sönder krukan. Bäddade om rotsystemet med jord och planterade ett par krypiga växter runt. Lät krukskärvorna vara kvar som prydnad. Det blev en söt liten kulle, hoppas klematisen kommer att gilla det också!

image

En annan lite kulle blev det av grästuvorna jag grävde upp häromdan. Jag fick en knasig idé och radade ihop dem till en gullig liten kulle. Planterade ett växtligt vattenfall i mitten!
Återstår väl att se hur det där tar sig men det ser lite knasigt kul ut faktiskt. Jag gillar lite konstigheter. I en trädgård ska man kunna gå runt och upptäcka det ena efter det andra.

image

Ett gammalt renhorn till exempel. Maken hade ett i garaget som han ville bli av med. Eftersom Dotter tyckte att min trebenta blomsterstötta liknade en tipi, tyckte jag det passade perfekt med ett horn mitt i rabatten då. Det tycker Pancakes också, för den där rabatten blev rena nöjesfältet.
image

Den nya Ingrid Bergmanrosen i mitten verkar trivas bra och bidrar med ett par fina knoppar. De fanns där när jag köpte rosen. Men nu med en antydan till att öppna sig. Hoppas verkligen de hinner slå ut innan det blir för kalla nätter! Skulle vara kul att se hur fint det kommer att blomma. Redan i år!

Ja, nu har jag tillbringat nästan hela dagen utomhus. Fått mycket gjort. Nu känns det skönt att mysa inne med tända ljus resten av kvällen.

7 reaktioner på ”Utedag

  1. Så fint och mysigt du har gjort! jag stånkade och stönade och drog gräsklipparn över mattan ett varv å slängde bort gamla sommarblommor och tänkte glatt att nu är det lääänge till nästa trädgårdssäsong 🙂

    Gilla

  2. […] Jag vill gärna ha en miniträdgård någonstans. Förra hösten anlade jag en helt ny rabatt. Och grästuvorna jag grävde upp fick bli en omsorgsfullt uppbyggd kulle. Ja, aningen knäppt kanske men den såg rätt gullig ut ändå. Nu i år har jag trimmat kullen en […]

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.