Återvinning och städning i solen

Maken och jag hade bestämt oss för att ta tag i friggebodens inre i helgen. I det lilla huset göms och ryms sånt vi behöver i trädgården och en del skräp och ved. Och vi visste inte vad. Vi bar ut det mesta och det visade sig bli en mycket liten ”ge bort”, en mycket stor skrothög och det som skulle in igen, när vi staplat om veden och sopat golvet var inte så mycket. Men nu är det ordning och snyggt!
Då gick vi lös på garaget. Öppnade portarna och bar ut en del skräp även därifrån. Så pass att en förbipasserande bil höll på att glömma ta svängen i korsningen utanför. I ivern att hinna titta in och se så mycket som möjligt. Två nyfikna personer satt i bilen och skuggade ögonen från solen för att maximera insynen i garaget. Tydligen händer det inte så mycket i grannskapet 🙂
Maken åkte med glas, plast och kartong till närmsta återvinningen medan jag sopade och garagedonade. Snart var även garaget i bra skick.
Säga vad man vill, men när vi sätter igång på allvar går det undan! Både frigga och garage fixade på ett par timmar.

image Idag skulle vi då till centralen för återvinning med allt det där skräpet. Vi lånade grannens lilla buss och fyllde hela paketutrymmet.
Det första man möter vid återvinningen är kyrkogården för vitvaror. Massor av gamla uttjänta kylar och frysar och tvättmaskiner. Nuförtiden lagas inget.
image Vi dumpar helt enkelt skiten och köper en ny. Så står de gamla där på återvinningen och väntar på att återvinnas. Vad nu det innebär.

Efter en stunds köande kommer man in i själva återvinningshallen. Där stora containers står på rad för att ta hand om våra övriga ratade prylar. Glödlampor har en egen låda. Liksom batterierna och de flesta andra material. Det är bara att läsa på skyltarna så vet man var grejerna hör hemma. Det är trängsel och iver att få bli av med sitt skräp. Folk kryssar mellan bilar och varandra med famnen full med skräp och det  gäller att se upp så man inte kommer i vägen. Och det är ett ljud som öronen skyr, speciellt när metallskrotet hyvas.

image

imageTillslut har vi också sorterat rätt, tror vi. Vi har i alla fall tömt hela bilen. Det är bara att åka ut i andra ändan. Det känns alltid lika motigt att samla ihop det som ska iväg till den där centralen. Men när man väl är där går det himla fort. Fast man hade bilen full. Sen känner man sig nyttig och bra som tagit ansvar och lämnat sitt skräp på rätt ställe. Det är en bra grej, det där med återvinning!

3 reaktioner på ”Återvinning och städning i solen

  1. När vi var på besök i delstaten Louisiana i somras chockerades vi med att ingen återvinning fanns!! Vid simparken som vi besökte fanns endast helt vanliga soptunnor för skräp, men inga separata för glas, burkar osv, som vi från Minnesota är så vana med! Det kändes verkligen dumt att på 2012 slänga allt skräp i samma tunna! 😦

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.