Ja vad säger man … aldrig är man riktigt nöjd …

Det är höst ute. På det där murriga, blåsiga, grå, regniga viset som jag älskar …
fast inte just idag!
Idag hade jag hoppats på regnfritt och behagligt trädgårdsjobbarväder. Jo. Och utan regn. Sa jag det?
För i ändan av garaget står det grannlåt som skulle planteras! Jag fyndade rosor till halva priset på blomsterhandlarna i går. Och har en rejäl plan för stället dessa ska planteras på. Som innefattar en tur till den numera långtifrån liggande skogen. För att hämta en stör. Jag har två. Behöver tre.
Därefter ska ett stycke gräsmatta grävas bort och förpassas ut ur trädgården. Rosorna arrangeras och grävas ner till exakt rätt ställe. Där ska de få stå och acklimatisera sig och invänta nästa sommar. Känns bakvänt men sägs vara utmärkt. Vi får väl se.
Om det bara slutar regna nångång. Annars går jag ut i stövlar och regnkläder och gräver ändå.
image

Just nu har jag i alla fall fixat frukost och tänt en massa ljus. Fixat ett bra vänteställe där jag genast ser om regnet upphör tillräckligt mycket. Eller så väntar jag tålmodigt in morgondagen. Då det utlovas sol igen. Det är mer min stil. Att vänta tålmodigt. Jag har en vän som är av det andra slaget.
Hon hade grävt ner de där växterna redan för en timme sen, bara för att hon bestämt sig för att göra det idag. Då skulle inget så futtigt som regn stoppa henne. Så hon hade definitivt krängt på sig regnmunderingen. Men jag väntar. Tålmodigt. Med kaffe i muggen.

När det där planterandet är gjort är det nog dags att släppa in hösten i trädgården. Ta ner alla fladdriga gardiner och paviljongtaket och plocka undan allt sommartjafs. Det blir en utehelg!

En reaktion på ”Ja vad säger man … aldrig är man riktigt nöjd …

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.