Gräs … vad är det för påhitt?

Jag har tittat på den en tid nu. Gräsmattan. Men så har det regnat lite och regnat lite till. Det är sånt som gör att gräs växer.
I morse sken solen på väldigt mycket blå himmel. Jag vaknade sju! Kunde inte somna om. Man kan inte gå ut och klippa gräset så tidigt. Jag hittade annan sysselsättning, i hopp om att molnen skulle hopa sig så där som de gjorde i går morse. Men nej. Vid tiotiden var det fortfarande sol. Då drog jag på mig ett par skor och gick ut och hällde bensin i klipparen. Till och med där samarbetades det. Att det fanns bensin i dunken.
Inget mer att skylla på. Gräsklipparen startade givetvis på första knycket också.
När det regnat och växt. Då finns det mycket gräs att tugga sig igenom. Och vår gräsmatta är stor. Måste delas in i sektioner liksom. För att man ska cirkla sig runt den där växtligheten som ska behållas.
Jag var snyggt högröd i ansiktet redan efter två sektioner. Behövde gräsklipparen som rullator för att komma runt.
Man kan haka på en behållare som samlar upp gräset också. Men då ska man traska fram och tillbaka och tömma den. Och varje gång stannar gräsklipparen (eftersom man inte håller i handtaget) och ska dras igång på nytt. Men man har ju hört att gräsklippet ska vara utmärkt näring för gräsmattan. Så jag skippade den där nedra behållaren. Undrar om stora klumpar med gräsklipp också är bra?
Nu är det i alla fall gjort, för den här gången. Det syns tydligt att det är gjort också, med tanke på de där gräsklumparna som ligger som gröna paddor lite här och var. Raka motsatsen till grannens golfbana …
Nå, alla som går förbi ska ha något att titta på och förundras över också. Jag är nöjd. Det är ju klippt! Bara det!

4 reaktioner på ”Gräs … vad är det för påhitt?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.