Hösten är nog här nu!

För att slippa sitta och tänka på allt som kan hända en Dotter i Prag, ägnar jag mig åt att städa.
image

Det är höst nu och det ska synas inne också tycker jag. Renare fönster, andra gardiner och fler ljuslyktor! Jag gillar ju ljuslyktor alltså. Har en massa såna. Som bor i ett skåp och byts ut runtom i huset, efter färg på gardinerna typ. Nu har sommarens färger åkt in i skåpet och höstens färger plockats fram och jag har en nyöppnad förpackning värmeljus dessutom.
image

Helgen som gick var det å-drag i stan, och turligt nog höll sig regnet innanför de grå molnen och det var varmt och behagligt att vistas ute.
Maken och jag åkte till stan redan i början av lördagskvällen för att lyssna på musik. Den första spelningen hölls i musikhuset, unga grabbar som rockade rejält. När det var färdigrockat gick vi vidare och hittade oss ett matställe med god mat.
image

Längs med ån hade alla de där marshallerna tänts och det var fler än vi som gick vid den upplysta åkanten. Diverse jippon ordnades på olika platser i stan. På ett ställe skulle det bli cirkus. Vi har ett cirkusgymnasium i stan. En överglad man i hatt clownade sig på scenen som inledning till detta och hans framträdande var både pinsamt och forcerat så vi gick, innan cirkusartisterna släpptes fram.
Hamnade istället på en glatt upplyst kulturgata där vi pratade med ett par stå-upp komiker. Som dessutom sa nåt roligt.
Kvällens sista musikframträdande skulle inte börja förrän sent. Vi fördrev tiden med att fika gofika på museet (att kaffet kan smaka så mycket godare i en gammal röd sammetsfåtölj) och prata med glada bekanta som vi lyckades lokalisera ute i mörkret medan vi strosade bland marshallerna. Så rasslade  punkbandet igång på utomhusscenen och vi blev kvar till sista låten. Ganska nöjda med en lång kväll på stan och lite trött i fötterna eftersom en sån kväll tycktes alldeles ypperlig till att inviga höstskorna i.

Söndagskvällen skulle bjuda på musikfyrverkeri i regementsparken. Ja, den heter så än, fast själva regementet ofinns numera.
Stjärnsmällar till musik alltså. Riktigt läckert när den ena raketen efter den andra kastades upp i takt med musiken.
Fyrverkerier är svåra att fånga på bild, det blir mest rök och suddigheter, men jag fick några skapliga bilder i alla fall.
En riktigt bra helg alltså!

Och nu ska jag tända mina egna ljus och njuta av en ledig tisdagskväll i ett nystädat hus.

6 reaktioner på ”Hösten är nog här nu!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.