Fotoalbum

Av en anledning plockade jag fram ett gammalt fotoalbum i går. Vi skulle kolla en grej. Albumet blev kvar på köksbordet och jag bläddrade nyss igenom det fjorton år gamla albumet. Konstaterade att mitt fotograferande förändrats! Förr var det av dokumenterande art. Allt man gjorde, alla man träffade skulle förevigas i det begränsade utrymme filmrullen tillät. Att bläddra genom våra album är lite av en tidsresa. Jag kan följa mig själv genom åren. Kolla upp exakt när huset blev målat eller när gjorde vi den där resan eller hade den där bilen. Alla våra album står i en hylla nere i källaren, med en årsmärkning i ryggen så det är ganska lätt att hitta det man söker.
Så är det inte längre. Mitt fotograferande har hamnat mer i en konstnärlig skala. Jag fotograferar mest blommor, natur eller stilleben. Väldigt lite händelser.
Inga fysiska album längre, utan dessa finns på skivor eller i hårddiskar. Fortfarande årsmärkta album men dessa kräver betydligt mer bläddrande.
Jag dokumenterar alltså inte så mycket längre. Missade att ha med kameran på flera av de möten vi hade under sommarens resa. När jag tittar igenom dessa bilder, som i antal klart överstiger alla bilder jag tog under en semesterresa med en analog kamera, finns inte många bevis för att vi stötte på mänskligt liv. Dem får jag ha i minnet, utan bildbevis. Trist på ett sätt. Jag måste skärpa mig där!

3 reaktioner på ”Fotoalbum

  1. Mmm har tänkt samma sak med mina bilder, det blir mycket vyer, vackra bilder osv. men dokumenterandet blir lidande och när man tittar tillbaka på äldre bilder är det personer och händelser man vill se inte blommor osv, Lite synd som sagt… vi får båda bättra oss. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.