Att resa hem

Söndag och på väg hem.

Efter tidig morgonbastu och frukost var det dags att packa prylarna. Lättare när man ska hem. Allt ska ju med liksom så det blir inga svåra beslut alls. Och så det där man handlat … den här gången en massa porslin. Packade ner det i kappsäcken så fick kläderna resa lite slarvigt.
Vi bar ut allt på terrassen vartefter och sen städade vi stugan efter oss och packade bilen. Lämnade semesterparadiset och åkte för några sista hej då och för att tanka och hämta mamma.
Sen lång bilfärd ner genom Finland.
Sitter där i bilen och tittar ut och summerar allt vi varit med om. Kommer med lätthet fram till att det varit en bra semestervistelse. Mycket bra. Dessutom finns en hel vecka av lediga dagar kvar när vi kommer hem.
Vi stannar vid en parkering någonstans längs vägen och mumsar i oss matsäcksmackorna jag inhandlade innan vi åkte. Inte det godaste jag ätit men det funkade tills vi är på båten. Sen iväg igen.
Eftersom vi kom iväg i god tid har vi gott om tid. Så vi stannar på ett fik innan vi kommer till Åbo. Dricker kaffe och äter nån söt grej. Tittar på folk och låter tiden gå. Hellre det än alltför lång väntan i hamnen.
Sen har vi bara en kvart till hamnen. Där löser vi in biljetterna och väntar på båten.
image

Vissa år har det känts vemodigt att stå på den här sidan, hemåkarsidan, av hamnen. Inte nu. Vi är nöjda  med vad vi haft och längtar hem. Tillslut kommer så båten och vi kör ombord.

image

image

image

image

Det här är vår favoritbåt, där vi känner oss hemtama och hittar bra. Snart är vi i hytten, byter om lite och går sen och äter något riktigt gott i en tjusig restaurang.
Sen handlar vi lite i taxfreen … tja … och vi får med oss allt till hytten och gör kväller. Jag tar mig riktigt osmidigt upp i överslafen för att invänta morgonen. Vi slötittar en stund på OS avslutningen på den lilla tjockteven hytten erbjuder innan vi somnar. Nåja, somnar och somnar. Det är varmt, det är obekvämt och det vänds och vrids i fler än min säng hör jag under de få timmar som kallas natt.
Det är tidig väckning i Stockholmshamnen. Strax före fem kliver jag nedför överslafsstegen, rätt nöjd fast det är tidigt. Nöjd över att få komma av båteländet. Vi hittar mot alla odds en hiss också, så armarna slipper bli av onaturlig längd innan vi är nere vid bilen. Sen sitter vi och anstränger oss för att stå ut i kvalmigheten innan vi äntligen släpps ut.
Eftersom vi medvetet undvek att trängas för någon frukost i gryningen var vi rätt hungriga nu. Huvudstadens alla vägbyggen fördröjde oss en aning men snart rullad vi in vid hamburgerluckan och fick vår M-märkta frukost. Sen var det bara rak väg hem. Nästan.
Nog är det slitet men nog är det sant! Borta bra men hemma allra bäst!

2 reaktioner på ”Att resa hem

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.