Finskt inlägg 9

Lördag kväll

En innehållsrik dag är slut. Och med den hela vistelsen i hemlandet. I morgon väntar packning, städning och hemfärd.
Efter en trivsamt långsam lördagsmorgon och förmiddag i sällskap med husägarna, lämnade jag dem och tog bilen till en annan strand. image

Där blev jag upplockad med båt och fick följa med en bit över havet till en ö med en väntade kusin och hunden Frida. På sitt eget paradis. Jag har hört en hel del om stället så det var himla roligt att få besöka det också. Och provsitta verandan och njuta av lugnet. Vilket härligt ställe!
Det här är en ort där de flesta familjer har en stuga någonstans i skärgården. För det finns så mycket skärgård här. Så många paradis.
Efter stugmyset på ön blev jag skjutsad tillbaka. Det var ingen lång båttur men jag njöt för fullt över att vara på sjön. Jag trivs ju då! När vi kom iland blev det hej då, innan jag tog image bilen, åkte till stan och parkerade i närheten av kyrkan.

Sen tog jag en promenad med kameran, genom barndomsstaden, som jag vandrat en hel del i genom åren. Nu gick jag alldeles ensam och synade den lite i sömmarna. Den var som jag minns den. Vacker och idyllisk. I synnerhet kyrkan!

 

Oavsett från vilket håll man ser den! Jag har fotograferat den oräkneliga gånger. Det är väldigt vackert längs hela ån. Och när jag promenerat en bit kom jag fram till min gamla högstadieskola. Till och med den tycktes vacker den här kvällen. Hur märkligt det än kan tyckas. Men så är det, om skolan består av gamla träbyggnader som dessa. Fortfarande välbevarade.

Jag stannade vid en annan gammal skola. Där tillbringade jag mellanstadiet. Stannade där utanför, i väntan på att klockan skulle närma sig sju och ett gäng konfirmander skulle komma tågande. De går från församlingshemmet genom stan, till kyrkan. Jag mötte upp mamma och moster och så kom även konfirmanderna. Så vi gick på kvällskonfirmation i den vackra och stämningsfulla kyrkan, där även jag konfirmerats en gång. Och gift mig. 

När stunden i kyrkan var slut följde vi efter konfirmanderna för att få överlämnade en liten present till ”vår” konfirmand.

Sen bjöd moster på pizza. Inte alls illa!
Mätt och belåten åkte jag tillbaka till stugan där en kräftskiva grannar emellan redan hade dragit igång.
Kräftskivor är som kräftskivor brukar vara. Jag åt inga, hade ju fått pizza och så gillar jag inte de där kloförsedda odjuren heller. Men det pratades och skrattades till timmen var sen och myggen alltför enerverande. Då gick vi tillbaka genom häcken till ”våran” stuga och nu sover alla. Utom jag. Som tycker att det är alldeles för varmt och inte kan somna. Jag tassade ut en sväng och stod vid husväggen i nattluften. Lyssnade på havet som fanns någonstans i mörkret tills jag blev kall om fötterna.
Dags att försöka sova. Lång dag väntar i morgon.

2 reaktioner på ”Finskt inlägg 9

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.