Finskt inlägg 8

Fredag igen.

image

Det är en solig och sval morgon. Augusti är kvar i luften med sitt svala, behagliga. Somliga kallar det kallt och ryser med armarna om kroppen. Letar sockor och filtar.
Jag står med armarna rakt ut och bara njuter.
Som vanligt inleddes även den här dagen med att göra eld i bastukaminen och lämnade den sedan åt sitt arbete med att värma det där vattnet.
Under tiden gick jag in och städade. Sånt går snabbt i stugor, speciellt nybyggda sådana med dammsugare.
När vi var klara med hushållssysslor och morgonbestyr åkte vi till stan. Vi behövde hitta en inflyttningspresent till en ung dam hemma. Och de där tallrikarna Dottern ville ha. Och en till Muminhandduk till mig. Jag fick ett plötsligt och starkt behov av Muminhanddukar denna semester. Köpte oss varsin, Muminmamman till mig, Mymlan till Dottern och Stinky till Maken. Bara för att det en gång i vår historia var en liten tjej som tyckte att Maken och Stinky hade vissa håriga likheter. Vi skrattade länge åt det och Stinky blev liksom Makens Muminfavorit.
Tre små Muminhanddukar … blev sedan utökade med ytterligare figurer under våra butiksbesök här. Tills jag insåg att självaste Muminpappan saknades. Men han fanns ingenstans i hela stan! kanske hade han gått och fiskat?
Efter våra ärenden gjorde vi ett sista fikabesök i ett trevligt kök. Nu börjar alla avsked, vi åker på söndag.

image

Därefter tillbaka till stugan.Sol ochglitter i havet så här i slutet av vår vistelse. Därför bröt jag min vana att undvika solen och placerade mig istället mitt i. image

Med en stol vinklad rakt mot havet, lite godis och ett glas vin. image

Block och penna.
Jag står ju ut en liten stund, tack vare en fläktande vind. Sen måste jag till skuggan.
Ikväll ska vi bjuda på middag, som tack för lånet av denna underbara plats. Kanske bäst jag drar mig inåt köket. Om det ska bli någon mat.

2 reaktioner på ”Finskt inlägg 8

  1. Härligt med dina Finska inlägg! Har läst vartenda ett och drömmer och önskar… Hann ni till Makens strand också, eller blir det kanske nästa gång…? Verkligen fint att ni hade en sådan lyckad semester. Tänkte på er… 🙂

    Gilla

    • Kul att du gillade dem. Förstår att det skapar hemlängtan, det är ju så när man är långt bort och hittar nåt hemlikt 🙂 Vi undvek faktiskt Makens strand. Den är … tja helt enkelt för jobbig att återse. Men vi hade verkligen en mycket lyckad semester. Kram!

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.