Finskt inlägg 7

Torsdag morgon

Jag vaknar redan sju och ser solen plaska omkring ute i havet, men somnar om, kliver upp en timme senare istället. Lite mer utvilad då.
imageI köket blir jag stående framför det stora fönstret och förstår precis varför man benämner havets yta som spegelblank emellanåt. Idag är det sannerligen spegel! För hela den blå himlen hittas i dess yta.

Det är markant augustimorgon känner jag på min korta promenad till bastun. Långa skuggor och fukt i gräset. En annan typ av svalhet och fräschör finns i luften. Hösten viskar i träden.
Jag står på verandan och drar in av all sval, klar och fantastisk luft. Som påminner så starkt om en tidig morgon efter skolstart. När man kom ut och torkade fukten av cykelsadeln med ärmen. Spände den nya skolväskan på pakethållaren och cyklade iväg. Jag tror inte att jag uppskattade morgonen lika tydligt då. Som jag gör nu och önskar att tiden gick att stoppa. Då kunde jag stå här i augustihärligheten länge, länge. Vilken dag vi har i famnen nu! Den kan inte bli annat än bra.

4 reaktioner på ”Finskt inlägg 7

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.