Finskt inlägg 6

Onsdag morgon

Vi har en tidig start idag. Jag är uppe i stormen redan vid sju för att få värme i bastun och tvättvattnet. Inte fullt lika trivsam bastueldarmorgon som de övriga. Stormen och jag slåss om både dörren och veden. Och elden. Men snart har jag, eller om det är elden, vunnit och brasan i bastukaminen är i gång.
Dagen bjuder på blandade äventyr. Maken ska skaffa sig fler tatueringar och jag ska umgås med kusiner och hundar. Tanken var ett besök i en annan stuga. men enda färdmöjligheten dit är med båt och det har stormen bestämt avstyrt.
Vi riktar om oss, jag och Kusinen. Hälsar på hennes bror med familj och där finns tre ganska busiga hundar att prata med, förutom det mänskliga sällskapet. Men hundar har en förmåga att kräva uppmärksamhet på ett ganska tydligt sätt. Efter det besöket åker vi till hennes syster och ännu fler hundar. Tre lurviga pudelgrabbar granskar mig ingående. Bestämmer sig för att jag är godkänd. Tillräckligt smart för att kasta en taggig boll så fort den sticks i min hand.
Jag lägger ännu en trevlig dag till dagboken. Det är länge sedan vi sågs och antagligen även länge till nästa gång. Vi hörs på facebook säger vi alla. Och det gör vi ju, även om det inte är samma sak som att ses på riktigt.

Tillbaka i stugan tar vi en paus, både jag och Maken med sitt nyförvärvade bläck. Stormen har blåst bort. Ersatts av en svagare vind och en försiktig sol glittrar så där förföriskt i havet. image

Jag sopar hösten av verandan, inte riktigt redo för någon höst ännu. Och slår mig ner på trappan med solen i motljusläge.
Vilar en stund, vi tar verkligen tillvara de små stunderna denna semester.

Kvällen bjuder på grillade revbensspjäll och trevligt folk. Träffar dessutom en näve hundvalpar som bara är drygt en månad gamla. Bedårande är ordet.
Jag skulle kunna smuggla med dem hem. Men även små hundvalpar växer och blir stora, så jag nöjer mig med att lukta lite på dem.
Tillslut måste vi ge upp, fast vi har så trevligt. Kvällen är sen och vi åker tillbaka till stugan för att sova. Ny dag med mer umgänge i morgon.

2 reaktioner på ”Finskt inlägg 6

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.