Finskt inlägg 5

Tisdag kväll

Vi kommer till stugan sent i kväll. Efter en hel dags umgänge. En riktig social överdos. En trevlig sådan.
Dagen började tidigt med att vi släppte in mamma och hennes två systrar i baksätet. Sedan åkte vi mot deras barndom. Och min barndom. Jag minns det så väl. Alla bilresorna till mormor och morfar som bodde cirka en timmes resa bort. Två av systrarna i framsätet och så alla deras barn instoppade i baksätet. Olika antal beroende på vilka av de tre systrarna som bestämt sig för att samåka.
Det blev en del tjafs där i baksätet och systrarna fick ibland nog, hotade ställa av oss vid vägkanten. Vi barn visste ju, att de aldrig skulle göra allvar av det där. Därtill var de alltför snälla mammor!
Hos mormor fick man vissa tider på året hoppa i hö, mata kalvar, äta nyplockade rädisor och morötter. Och leka i tallskogen bakom huset. Allt hos mormor var lika kul!

image

Den här tisdagen besökte vi och systrarna i baksätet (de blev inte avsläppta längs någon vägkant de heller 😉 ) deras bror och hans familj. Det blev besök i fyra olika hus på olika platser innan vi var klara med rundturen. Då hade vi också petat in ett besök på kyrkogården och ätit god mat på en vägkrog.
Det blev mycket trevligt prat och mycket fika.

Jag hade tänkt använda kameran flitigt på den här rundturen. Men det regnade i princip hela dan. Allt från störtskurar till dammigt duggregn. Höstlikt.


När vi är tillbaka i stugan har regnet jobbat sig till stormläge. Vattnet grådaskigt som skrynkliga skurtrasor. Blåsten kastar vilt med träden och något slår i taket på stugan.

För första kvällen stänger jag fönstret när jag ska sova.
Det är en blåsig sommar vi har, sa Birk.

4 reaktioner på ”Finskt inlägg 5

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.