Finskt inlägg 2

Torsdag kväll 2.8

image

Vi kom visst i går. Och är redan  inne i det gamla semestersystemet, som är så välbekant och vant. Den här dagen började tidigt. En semester som denna ska inte sovas bort! Jag traskade alltså rätt ut i dim och regnfuktig morgonluft redan före halv åtta. Verkligen augusti i luften just nu.

Bastun står en stenkast bort och känns extra lockande i dag. Alltså gick jag raka vägen dit och eldade upp en behaglig temperatur. Man har havsutsikt medan man tvättar sig. Det är precis sånt man ska leva på en kall vinter!
Efter morgonbastu och frukost åkte vi för att göra grannstaden. Den är inte så stor men vi har våra favoritställen. Mycket är sig likt i dessa båda städer som vi tillbringat så mycket semestertid i genom åren. Ett och annat är annorlunda också. Så klart, vi har inte varit här på över tre år.
Därefter hälsade vi på hos kusiner resten av dagen. Varma kramar, mycket fika och glatt och trivsamt prat kan sammanfatta våra två första dagar. Och det är också för umgängets skull vi är här. Det är så dagarna kommer att se ut. Mycket prat. Mycket fika. Som det ska vara.

4 reaktioner på ”Finskt inlägg 2

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.