Axplock från en semestervecka

Jag gillar att ha semester. Kommer snabbt in i en trivsam lunk och är nöjd över lite.
Den här första semesterveckan har varit precis sån!

Veckans vila: Jag sover inte så länge på mornarna, fast jag kan. (Ja det är väl nån åldersgrej det också) Istället kan jag ta en trivsam stödvila mitt på dan. Ute på altanen i den sköna altansängen eller nerklämd i den lilla bänken i paviljongen. Eller i soffan. En stunds bara göra ingenting och flyta i väg i tankemolnen.

Veckans utskrift: Skrev plötsligt klart ett projekt jag haft länge. Som bara legat i bakgrunden och inte riktigt vetat vad den ville. Nu visste den! Och med utskriften i handen och kaffemuggen på bordet satt jag i paviljongen och redigerade text. Underbar semestersyssla. Typ den bästa!

Veckans gäster: Mamma och Bror och Brorsdotter kom på en visit och huset bäddades om till ett boende för sex personer. Mycket trevligt!

Veckans picknick: Vi tog en biltur, jag och gästerna. Åkte längs med havet och tittade på vatten och gammal fyr. Konstaterade snabbt att vi inte tänkt efter som man bör. Ingen medhavd matsäck vid vattnet! Istället lämnade vi havskanten och  fixade varsin plockaihopsallad vid salladsbaren på ica. Med sallad, jordgubbar, hallon och gott bröd picknickade vi i stället i vår vackra B-skog. (Boulognerskogen) Där hittade vi ett bord, i skuggan av alla stora träd och med Gavleån intill. Sällan har väl en sallad smakat så himla bra.

Veckans shopping: Fick ihop ett snabbt tillägg till sommargarderoben under en timme på stan. Inklusive ett par riktigt sköna och skapligt snygga (ja jag vet, tantvarning på den) sandaler. Jag provade ett par skor med hög klack också, konstaterade att de var snygga men rysligt obekväma och höll mig sedan till mina platta sköna, skapligt snygga sandaler istället.

Veckans väder: Ja, detta väder som omdebatterats och hatats och knappt lämnat någon oberörd denna sommar. (jag har ju varit supernöjd men det är jag rätt ensam om) Den här veckan tillhör en av de bättre i de sommardyrkandes ögon. En del regn men rätt mycket sol och värme faktiskt. Så pass att jag letade fram bordsfläkten  och gjorde den till min ständiga följeslagare.

Veckans kläder: Borsdottern slår rekord i kläder denna vecka. Hon hade en del med sig när hon kom. Hon handlade en del på stan med Dottern som sällskap. Sen fick hon några kassar av Dotterns ratade plagg. Hon har alltså ingen som helst brist på kläder … nu heller.

Veckans blommor och sånt: Rosorna blommar så fint i paviljongen att man slår sig ner och skriver dikter. Snudd på. Eller stämmer upp i sång som han med harpan i Asterix. Alla andra blommor är också som finast just nu. Jag har hunnit med otaliga svängar med närsynt kamera redan. Vet inte vad jag ska ha alla blomsterbilder till. Gjorde en fotobok av en del av dem. Eller av rätt många av dem. En bok full med vackra blommor att bläddra i när vinterstormen drar in mellan träden.

Veckans trädgårdsarbete: Gjorde ”pappa i sin himmel” stolt och mejade ner ogräset. Jag gillar visserligen ogräs. (Det gjorde inte pappa) Tycker om att låta naturen göra som den vill och hittar massa vackert bland ogräset också. Men nu hade det blommat ut och såg bara tråkigt och slarvigt ut. Det ena gav det andra och vips hade jag farit omkring med både trimmer och gräsklippare och fått ur tre lass ogräs. Dels i en helt övergiven rabatt och från sånt jag låtit växa fritt. Av bara farten trimmade jag en gran i nederkanten också. Frigjorde den från gräset. Till katternas förtret. Var ska man nu gömma sig?

Nu går vi stenhårt in på semestervecka två. Den för med sig ett och annat kul den också. Jo, jag gillar verkligen att ha semester.

6 reaktioner på ”Axplock från en semestervecka

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.