Axplock från en semesterdag

Wow alltså! Var det så bilen såg ut invändigt! Säten och inredning har fått sig en redig rengöring. Så pass att bilen fick vara kvar över natten för att torka. När vi hämtade den i morse fick jag nästan lov att bekräfta via nummerplåten att det verkligen var min bil. Men det var det! Och nu är det en fröjd att åka bil. Som ny liksom!

Strosade på en sån där blomsterhandel en stund på förmiddagen. Skulle ha en blomma till en som fyller år idag. En bra ursäkt för att få gå en stund och glo på blommorna. Jag gillar ju det. Det finns så mycket fint och det är så lugnt och stillsamt i växthusen. Skulle nästan kunna bo där.

Fick ett infall och svängde in på en färgaffär. Jag vet precis hur jag vill ha det i sovrummet. (som ska rustas inom en snar framtid) Behöver bara hitta en tapet. Jösses. Det är inte bara. Där fanns säkert hundra tapetböcker. Jag blev trött bara av att se dem! Orka bläddra igenom alla dessa, för att få fatt i en tapet som jag inte ens vet om den existerar annat än i min fantasi. Jag gav upp. Plockade istället på mig lite färgprover. Därmed är åtminstone färgskalan vald. Nu gäller det bara att hitta den där tapeten. En annan dag.

Åkte på kalas. Sånt är trevligt en semesterdag. Gott fika och avslappnat läge. Runt bordet bestämdes det att Ernst … ja han inredarErnst … antagligen inte är mänsklig. Att han är animerad som Robert med boxern. För ingen riktig människa skulle kunna allt det där med så glättig ton. ”Klipper dill och tvinnar ståltråd. Och helt plötsligt sitter karln vid en symaskin!” Var några av kommentarerna. Givetvis var det männen. Vi kvinnor tindrade som vanligt när Ernst kommer på tal. Dessutom serverades en efterrätt alá Ernst! Vi mumsade godsaken och konstaterade att karlarna känner sig hotade. Ernst är snygg, trevlig och händig. Får en massa idéer och får saker gjorda. Och ger oss kvinnor idéer som våra män eventuellt ska utföra. Nä. Den där Ernst är nog animerad! Ha!

Funderade över om jag skulle ta ett rejält spadtag i trädgården. Sätta en del av mina planer för den i verket. Perfekt väder för det ute eftersom det är mulet och precis lagom varmt. Någonstans i den tanken somnade jag i soffan. Maken i andra soffhalvan. Där låg vi rätt bra och sov gott en stund. Ja, vi har ju semester. Och nu har det där med rejälsa spadtag i trädgården helt gått över! Tänk vilken nytta en stödvila kan göra.

Men hungrig blir man fast det är semester. Dags att göra något åt det!

4 reaktioner på ”Axplock från en semesterdag

  1. Jag måste erkänna att den där Ernst ger mig allergiska utslag. Jag kan inte med karln. Att han dessutom fuskar som fasen när han gör sina renoveringar är ju något som gör saken värre. Visst är han pysslig och gullig som värsta hustomten, men att göra en renovering där man sätter dit handfat utan att ha installerat rör och där man hyr in saker från olika firmor för att det ska se bra ut i tv men sedan lämnar det renoverade gapande tomt känns faktiskt inte speciellt hustomteaktigt….

    Gilla

    • Jo det är mycket spel för kameran i dessa inredningsprogram. Man undrar hur ett kontrakt för deltagande i ett av dem ser ut. Men Ernst har en del bra idéer för övrigt 😀

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.