Rosor och sånt

Jag gjorde myggen sällskap och vattnade en del törstande blommor. Jo, trots regnet finns det de som vill ha vatten. Dom där som är lite under tak i alla fall.
image
De första rosorna i paviljongen blommar nu!
Taket hindrar en del regnvatten. Och det är kanske tur med tanke på de kaskader av regn vi fått leva med senaste veckan. Därmed måste rosorna vattnas manuellt. Med regnvattnet som samlats i tunnan. Det är en vilsam syssla. Att fylla kannan med regnvatten och går runt bland de törstiga blommorna. Som tackar mig med frodig grönska och blomning.
Det är fler än jag som njuter av den där paviljongen. Där hittade jag nyss en avslappnad Pancakes. Med full uppsikt över såväl trädgården som huset. image
Och undra på det! Mysfaktorn är hög därinne.
Kanske är det just det som dragit igång en rejäl trädgårdsplanering. Den och Ernst. Han är rätt inspirerande …
Nu har jag planer för såväl en ljuskrona av ståltråd som en träbänk av ett gammalt bord och ett biltillbehör som spaljé. Och en omgrävd rabatt och en de nyinförskaffade växter. Det kommer att bli nödvändigt att få ut Maken i trädgården för att hjälpa till. Det kan bli den svåraste delen, han är mer förtjust i den asfalterade delen av tomten, på framsidan av garaget.
Jag vet vad jag vill ha. Sen återstår det att se hur mycket jag får till denna sommar. En trädgård är ett projekt som aldrig tar slut. Och mitt har bara börjat.

3 reaktioner på ”Rosor och sånt

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.