Får man vara så här slö?

Det blir som ingen fart i mig idag. Jag kom från jobbet, fixade undan lite och planen med det var en sväng med dammsugaren. Men den står sig oanvänd, lika stabilt som regnet ute.
Dock har den ny påse i magen! Jag fick nämligen nya dammsugarpåsar igår. Med posten. Tröttnade på att de jämt var slut när jag behövde en ny och föll för reklamen som sjungits in i mitt huvud under bilkörning. Hm. Tycks visst funka ändå det där. Därmed anlände paket nummer två från webbsidan, punktligt som utlovat. Eftersom jag prickat i att jag ville ha nya påsar var tredje månad. Jag måste ha överskattat mitt dammsugarbehov, eller snarare dammsugarlusten, rejält. Det förra paketet är nämligen långt ifrån slut! Jag kommer aldrig mer lida brist på dammsugarpåsar. Kommer att kunna bädda med dem eller skänka dem till bättre behövande! Om jag inte börjar dammsuga oftare …
eller helt enkelt ändrar det där med var tredje månad. Smart tänkt!
Ja, så jag får verkligen inget gjort idag. Det var ju där jag inledde. Klev nyss ur soffan och den såg aningen nersjunken ut. Hasade mig ut i köket och fixade en kopp starkt kaffe. Och bytte soffhörna. Måste jämna ut lite. Förhoppningen är att detta kaffe ska göra mig mindre mosig i skallen och mer på. Komma igång.
Det är två arbetsveckor, inklusive minst två tjugofyratimmarspass och en del helgjobb, kvar till semestern. Jag tog hurtigt på mig några extrapass när jag gjorde semesterplaneringen på jobbet. Hm. Alltså inte läge att soffa ur än!
Det där kaffet tycks inte ha någon vidare effekt heller. Ett annat alternativ vore en rask promenad … Men hoppsan vad mjukt och bra jag sitter i soffan just nu! Slöheten får ta över!
Märkligt ändå, hur fort tiden går när man inte gör ett enda dugg! Ibland hinner man med oerhört mycket på ruskigt kort tid. Så kort att man tror att det tagit flera timmar mer än det faktiskt gjort. Men det tycks ta betydligt längre tid med allt ingenting man gör. Så lång tid att halva dan hinner gå, fast det bara känns som en knapp timme.
Det är alltså tidskrävande att vara slö. Man får inget gjort och dan bara rinner iväg.
Okej, jag provar att göra en deal med mig själv. Jag slöar vidare, en stund till. Sen måste jag faktiskt i väg till affären och när jag kommer tillbaka ska det lagas mat. Efter det kanske jag dammsuger också. vem vet.

6 reaktioner på ”Får man vara så här slö?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.