Hyfsat smart, men vad hjälper det om man ändå inte tänker efter?

Ibland, tyvärr mest bara ibland, slår handlingskraften och arbetsivern helt ut latheten.
Jag gick ut och drog igång gräsklipparen. For i raketfart över hela stora tomten.
Gräset klippt i högsommarsolig förmiddag = svettig.
Skulle precis bege mig in i duschen när jag kom på att det vore mycket skönare att duscha ute. Ja, inte ute i naturen alltså, utan i bastun.
Vi är sannerligen inga ”bastubaddare”. Minns inte ens när vi senast eldade upp temperaturen i den vedeldade kaminen. Istället använder vi/typ jag det angränsande duschrummet som sommardusch. Det är så skönt svalt därinne! (Ja vi eldar ju aldrig den där kaninen.)
Denna bastu med duschrum ligger utan direkt kontakt med nån dörr till huset. Vi går ut på altanen och där är bastudörren. När man öppnar den möts man av petflaskorna som borde pantas. Rätt många.
För att alls vilja duscha där behövde jag städa. Jag bar in petflaskorna ända in i duschen. Sopade ur spindelnät och skräp. Spolade ur hela utrymmet. Tyckte sen att det fanns fula fläckar som skulle må bra av klorin. Jo, jag vet att det är obra för miljön, men så himla bra för fläckar. Jag hämtade klorinet, splaschade ut det över fläckarna. Skrubbade sen med borste. Ner på knä längs mötet mellan golv och väggmatta.
Det är ungefär då jag kommer på vilket medel jag handhar. Krypande med kjolsfållen i golvet! Klorin och tyg. Vad händer i det mötet!

image

Just det, kjolen antar genast  en helt annan färg där klorinet kunnat göra sitt. Då var det redan så dags. Färgfrätningen hade börjat. Så jag skrubbade klart. Fick fläckfritt i duschrummet.
För att motverka mitt hanterande av miljöfarliga ämnen, skrubbade jag av resten med vanlig gulsåpa. Fick ett superfräscht duschrum som kommer att vara svalt och trevligt att sommarduscha i. Jag har också världshistoriens renaste knän. Och en modifierad kjol. Frågan är om den är snygg eller äcklig eller om jag ska göra som Dottern säger … ännu mer klorin så den blir mer mönstrad?
Nu hänger den på tork och fladdrar hånfullt över min dumhet. Strunt samma, det var ingen gåbortskjol innan heller.

4 reaktioner på ”Hyfsat smart, men vad hjälper det om man ändå inte tänker efter?

  1. Klart ni har en bastu. Det förvånar mig inte det minsta. 😀
    Jag tycker att du ska kassera kjolen. Klorinfläckar är inte snyggt, oavsett. 🙂

    Gilla

    • Ha ha, ja klart vi har en bastu. Den fanns här när vi köpte huset. av en finsk man som bastade betydligt mer än oss. Lite kuriosa är att svärfar var med och byggde bastun en gång i tiden 🙂 Kjolen … den får var arbetskjol hädanefter.

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.