Ännu en helg

Det är söndag. Jag har tillbringat ett långpass på jobbet och nyligen kommit hem.
Hittade en skvätt rött vin i en flaska som blev över när kusinen var här på besök i fredags. Han är läkare och jobbar ibland i detta landet. Nu råkade han dessutom hamna i vårt landsting och fick turligt nog lite ledig tid. Vi hade en mycket trevlig kväll i fredags och hoppas sjukhuset i stan behöver förstärkning fler gånger.

Lördagen bestod av lite av varje. Maken gjorde slag i en tanke som ha haft länge. Han satt en stund vi datorn, funderade och jämförde. Måttade med en tumstock i luften och funderade lite till. Sen väckte han Dottern med orden; ”Tycker du den där teven är bra?” Han syftade på hennes snudd på fyrkantiga tjockteve. Den hon fick för en massa år sedan och var mycket lycklig över, då. Det är en bra teve, som fungerat felfritt sedan dess. Men den är liten och tjock. Tar en massa plats. Dottern såg mycket förvirrad ut över denna väckningsmetod men hade sinnesnärvaro nog till att svara ja. Följdfrågan; ”skulle det inte vara bättre med en teve där? En platt.” En nick mot väggen i fotändan av sängen sopade undan resterande sömn ur blicken på henne. Och när pappan klämde i med det tilltänkta tummåttet på den eventuella teven var hon ur sängen.
Vi åkte alltså raka vägen till tevemeckat som säger sig ha grejer riktigt billigt, med tysk brytning. Maken strosade fram till en ledig försäljare. Bad om en teve i rätt mått i bra prisklass. Hon visad honom en sådan. Som hade allt och dessutom hette Finlux.
Maken grabbade lådan direkt och den något förvånade försäljaren hjälpte honom bära. det var nog den snabbaste teveaffär i hennes karriär. Lådan fick precis plats i bilen också. Tillsammans med väggfäste och en lång antennkabel.
Numera sitter den finska teven stadigt på väggen och visar allt den ska. Ungefär lika stadigt som Dottern ligger i sängen. Tvivlar på att hon kommer ur den på ett tag.

Nu är det söndagkväll och därute sjunker höstmörkret sakta in, jag ska gå ut och tända alla mina ljus. Sen blir det soft, mycket soft, resten av kvällen.

2 reaktioner på ”Ännu en helg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.