VisdomsTand

Maken har gapat stort idag och blivit av med en tand. Den var ändå inget att ha, visdomen sitter väl där den ska vid det här laget. Han har problem med att gapa stort och ha grävande nävar vid tänderna längst bak. Får allvarliga kväljningar, så tandläkaren gav honom en lugnande sup innan själva utdragandet påbörjades.
Därmed fick han inte heller köra bil utan jag skjutsade och hämtade honom. Småfnissande och himla lugn klev han in i bilen. Trots ett gapande hål längst in i munnen där visdomen suttit. Alltså, jag hade kunnat köra honom vart som helst! Dumt nog utnyttjade jag inte situationen.
Istället passade jag på att lämna tillbaka bibblaböcker, lämna av lite grejer åt Dottern på skolan. Sedan åkte vi till en affär och handlade en present till en god vän. När vi ändå var i farten liksom.
Det var först när vi kommit hem och han en timme senare frågade mig om vi verkligen varit på den affären, jag insåg mitt misstag.
Alltså jag kunde ha lett in honom på någon guldig butik och valt, nåt stort och glittrigt. Han skulle bara ha fnissat när han halade fram betalkortet. Eller så kunde jag sett till att han bjöd mig på en supergod lunch. Själv fick han varken äta eller dricka på någon timme, men han skulle bara ha skrattat och petat in en vaddtuss i gropen i käken medan han betalade maten åt mig.
Jag kunde ha sett till att få nästan vad som helst om jag bara fattat hur borta han var! Och när frågan sedan kom; ”Var vi på guldsmedsaffären idag?” skulle jag bara ha tittat på honom som om han var helt utdragen hela han och sagt; ”Näe, var har du fått det ifrån?!” Och han skulle ha skakat på huvudet och tagit sig för käken. Skyllt på den lugnande drinken.
Hoppas han har fler visdomständer att dra ut med hjälp av lugnande drinkar … då kommer jag att vara förberedd!

4 reaktioner på ”VisdomsTand

  1. Vilken miss! Alltså, jag trodde bättre om dig käre kusin. Ett sådant tillfälle kommer bara en gång och du borde ha vetat att använda dig av det. 😉

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.