Reklaminriktad reflektion

Inser att jag förutom en massa dåliga program sett en himla massa reklam idag. Reklamen är verkligen extremt nervpåfrestande. Tror dom att vi är korkade? Och vi kvinnor, vilka spån vi måste vara.
Vi går igång fullständigt på en sten som luktar fräscht. Man bara trycker på den och den duschar ur sig en lite pust av doften och väninnorna blir helt till sig. Dessutom smälter den in så bra med det pynt och dekorationer vi kvinnor omger oss med att den knappt ens märks, stenen. Jag önskar mig nog en sån. Tänk vad häpna tjejerna ska bli på nästa tjejträff!
Dessutom blir vi kvinnor helt överlyckliga över diverse skurmedel, tvättmedel och diskmedel. Tänk vad våra liv kan bli bra om vi bara hålls vid spisen, med rätt produkt i närheten. Vilken lycka man upplever av fläckfria plagg eller superblanka golv. Det är inga män som sitter på huk framför tvättmaskinerna och ler saligt när fläckbortagningsmedlet gör under i trumman.
Förundrar mig över rökreklamen. En snygg och hipp kille frossar i cigaretter och med lugn och lockande röst talar han om hur mycket han älskar att röka. Allt för att så småningom komma fram till hur svårt det är att bestämma sig för att sluta och att man givetvis behöver köpa någon produkt för att klara av det. Vilket budskap tar man till sig. Hur fantastiskt det är att röka eller vad det där hette som man skulle köpa?
Mascarareklamerna blir bara värre och värre. Om man ska tro vad dom lovar kommer vi kvinnor att ha ögonfransar i klass med en burka framöver. Täta, tjocka och långa och fylliga ska fransarna bli. Det pratas nästan vällustigt om all volym och jag bara undrar. Kommer man att se nåt?
Sedan överöses vi med reklam för diverse olika sjukdomar. Analklåda och analsprickor tycks vara en ny folksjukdom. Varenda gång jag är ute i skogen står det folk och gnider rumpan mot trädstammarna. Köp salvan för tusan! För att inte tala om all nagelsvamp! Dessutom går en massa stackars svenskar omkring och har mer ont än dom behöver. Finns det alltså vissa som behöver ha ont? Undrar hur många det är?
Dessutom försöker de slå i oss att vi missar en massa roligt om vi inte har en viss medicin hemma att häva i oss. Då kan vi färgglada och lyckliga studsa ut i livet igen.
Och alla dessa töntiga små trudelutter som sjungs på största allvar av någon karriärssökande sångare. Vem tusan är det som skriver skiten?
Nu blir det reklam. Jag måste kolla vad jag behöver.

4 reaktioner på ”Reklaminriktad reflektion

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.