Nattsvammel

Ibland har jag ingen lust att gå och lägga mig. Efter dagar av kreativitet och glädje finns ingen längtan efter sömnen. Bara ett försök att hålla kvar dagen fast repet obönhörligt sipprar en ur händerna.
Även om det svider av trötthet i ögonen och hjärnan känns luddig, sitter jag och hänger vid något skumt på teve med den allt varmare datorn i famnen och lyckas inte slita mig. Inget av värde händer i något av apparaterna som trots det tycks omöjliga att stänga av.
Katten har för länge sedan insett att ingen kommer att släppa ut honom mer i kväll och rullat i hop sig i ett hörn av soffan. Utanför fönstret har sommarnatten tagit över och vore det inte för myggen skulle jag göra den sällskap. Sätta mig ute och lyssna på fåglarna och andas av den lite svalare nattluften. Tung av fukten från havet är den och får mig att längta efter en strand, långt, långt härifrån.
I mitt minne finns sköna och livgivande nattdopp i ett hav som liknar flytande bly. Svalkande och nattkylande dopp efter varma dagar, i förvånansvärt varmt nattvatten. Men det havet är för långt ifrån mig för några nattdopp och stranden här i närheten är inte den samma. Till den går man inte heller barfota genom sanden när lusten att bada tar över.
Alltså släpper jag taget om dagen som var och alla tankar på vatten och tar mig i säng. Hoppas på ännu en bra dag att filosofera över nästa natt. God natt.

3 reaktioner på ”Nattsvammel

  1. Kan förstå din längtan ,hyser samma känslor ,dom stränderna och det havet gömmer många glada och oförglömliga minnen för var och en av er !

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.