Tandläkarbesök igen.

Jaha. Masade mig upp i ottan för att borsta tänderna och dra till tandläkaren.
Nu skulle roten fyllas. Precis vad man önskar sig av en måndagsmorgon!
Min nya tandläkare är bra. Enda fördelen med allt detta tandtjafs, var att jag lyckades hamstra åt mig en bra tandläkare i det första akutbesöket. En som jag förmodligen aldrig kommit över annars. Henne tänker jag hålla hårt i.
Minns en gång för evigheter sedan när jag och en kompis gick på bilskolan. Vi hade blivit tilldelade bilskolans yngsta och snyggaste lärare. Vi var så nöjda över detta. Vi kan kalla honom Mattias.
Så en dag talade Mattias om att han skulle sluta! What!? Överge oss?!
Innan vi fått lappen dessutom.
Vi smidde planer på hur vi skulle behålla våran Mattias, den ena värre än den andra. Men den slutgiltiga lösningen var att vi skulle kasta oss om hans vader. Och där liggande på mage med ett redigt tag om killens ben skulle han släpa oss in mot bilskolan medan vi bönade och bad honom om att stanna kvar som vår eminente och snygge bilskollärare. Ungefär där spårade ju planerna ur fullständigt. Vi accepterade snällt farbror Benny som kom i Mattias ställe. Och lyckades snart överföra alla positiviteter på farbror Benny i stället. Benny såg lugnt och säkert till att vi belönades med varsitt körkort och han blev vårt allt.
Ungefär som denna tandläkare!
Trots att jag ligger där med munnen full av gremeljer lyckas hon ändå uppfatta mina subtila signaler om att den sörplande sugen håller på att kvälja mig totalt. Dessutom har hon uppfattat mina subtila signaler om dyrbara behandlingar.
Efter väl förrättat värv med dagens rotfyllning beslutar hon raskt att vidare behandling, den dyra kronan, kan vänta! Det är alls ingen panik med den!
Vi avvaktar helt enkelt några månader, tills mitt inbokade undersökningsdatum i mars nästa år.
Jag inbillar mig att plånboken ska vara påfylld tills dess. Och att jag kommer att ha min tandläkare kvar, om jag så ska släpa efter henne genom folktandvårdskorridoren, krampaktigt hållande hennes byxben.
När bedövningen släppt kanske jag kommer att se nyktrare på situationen …

3 reaktioner på ”Tandläkarbesök igen.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.